Lanýž hoblinový
Váleček z krému z hořké čokolády a smetany v hořké čokoládě.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Obvykle je to tak, že skořápka určuje tvar pralinky. V tomto případě však náplň a šikovnost ruční práce určují tvar. Ručně formovaný váleček z hořké čokolády a smetany obalený v hořké čokoládě a hořkých hoblinkách.
Uvedeme to na pravou míru! Naše lanýže neobsahují tuto vzácnou a drahou houbu. Lanýže jim říkáme, jelikož kus od kusu může mít jiný tvar právě díky ruční práci. Stejně tak, jako je pokaždé jiná stejnojmenná houba.
Hmotnost: 17 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie) a výrobky z nich
Složení:
Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka
Náplň: cukr, ztužený rostlinný tuk, kakao, kakaová hmota, sušená syrovátka, emulgátory (sojový lecitin a E476), aroma přírodně identické. Výrobek může obsahovat stopy arašídů, lískových ořechů, rozpustná pražená káva, voda, glokózový situp, sirup z invertního cukru, karamel, etylalkohol, práškový výtažek z kávy, modifikovaný škrob
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |