Neohodnoceno

Pralinka Amarula (Extra 70% čokoláda)

Krusta z hořké 70% čokolády plněna lahodným krémem z bílé čokolády, smetany a kapky afrického likéru.

Skladem
12 Kč / ks 1 500 Kč / 1 kg
Kategorie: Pralinky

Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur s bílou čokoládou a smetanou ve spojení s africkým likérem Amarula v hořké čokoládě.

Kousek exotické Jižní Afriky v České republice! Jemný smetanový likér ve spojení s hořkou 70% čokoládou je zárukou exploze chutíAmarula je jihoafrický alkohol, který byl poprvé uveden na trh v září 1989. Hlavní složkou je ovoce marula, jehož stromům místní říkají "sloní strom".

 

Hmotnost: 8 g

Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich

Složení:

Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka

 

ikona_žárovka-100

Co je Amarula? Amarula je jihoafrický smetanový likér vyráběný z exotického ovoce afrického stromu marula. Marule se říká také "sloní strom", podle vyprávění místní lidí se sloni v jižní Africe totiž opíjejí opadanými a nakvašenými plody maruly.

 

kakaový bob_ikona

...a trochu o nás i našich pralinkách

Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny.

Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval.

A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese.

 

originální receptury-01pravá čokoláda-01ruční výroba-01

Zpět do obchodu