Pralinka Borůvka
Skořápka z mléčné čokolády plněna vláčným krémem z bílé čokolády, smetany a kousků borůvek.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur s jemnou bílou náplní s lahodnou chutí borůvek v mléčné čokoládě.
Hmotnost: 15 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich
Složení:
Základ: cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka
Náplň: Cukr, ztužený rostlinný tuk, sušené mléko odtučněné, sušená syrovátka, kyselina (kyselina citronová), jedná sůl, aroma přírodně identické, cukr, glukózový sirup, kondenzované odtučněné mléko, voda, ztužené rostlinné tuky, borůvky, cukr, glukózo-fruktózový sirup, okyselovadlo B330, voda, barvy: B120, karamel B131, aroma, zahušťovadlo pektin, konzervant B202
![]() |
Kdo by kdy neslyšel o léčivé síle borůvek. Borůvky jsou plné vitamínu C, jsou zabijákem bakterií, působí příznivě na trávicí a močové ústrojí, mají dobrý vliv nejen na snížení hladiny cholesterolu v krvi, ale také uklidňují nervy. Dokonce i lesní zvěř vyhledává právě borůvky při silném stresu. A co teprve ve spojení s lahodnou čokoládou...
|
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |