Neohodnoceno

Pralinka Mandlová koule

Krém z bílé čokolády, smetany a kousky mandlí v hořké čokoládě.

Skladem
25 Kč / ks 2 500 Kč / 1 kg
Kategorie: Pralinky

Originální ručně vyráběná pralinka s krémem z bílé čokolády, smetany a kousky mandlí v hořké čokoládě.

 

Hmotnost: 10 g

Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie) a výrobky z nich

Složení:

Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka

Náplň: cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, mléčný tuk, emulgátory (sójový lecitin a polyglycerol-polyricin-oleát), vanilkový extrakt, voda, hydrogenovaný rostlinný tuk, rostlinná vláknina, mléčný protein, stabilizátor: sorbitol, hydroxylpropylceluloza, emulgátory: estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, sůl, aroma, barvivo: beta karoten, pšeničná mouka, vaječný bílek, meruňková jádra, prášek do pečiva, aroma, mandlové aroma. Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů.

 

ikona_žárovka-100

Podle některých vědců je právě mandloň prvním ovocným druhem, který člověk záměrně pěstoval. Mandle byly nalezeny v hrobce Tutanchamóna, jenž žil více než 1300 let před naším letopočtem. Ale existují ještě starší nálezy - z období mladší doby bronzové.

 

 

kakaový bob_ikona

...a trochu o nás i našich pralinkách

Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny.

Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval.

A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese.

 

originální receptury-01pravá čokoláda-01ruční výroba-01

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení