Neohodnoceno

Pralinka Marcipán - jahoda

Bílá čokoláda, smetana, marcipán, jahodová příchuť v bílé čokoládě.

Skladem
14,50 Kč / ks
Kategorie: Pralinky

Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur z bílé čokolády, smetany, marcipánu a jahodové příchuti v bílé čokoládě.

Hmotnost: 12 g

Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie) a výrobky z nich

 

Složení:

Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka

Náplň: cukr, ztužený rostlinný tuk, sušené mléko odtučněné, sušená syrovátka, kyselina (kyselina citronová), jedná sůl, aroma přírodně identické, voda, hydrogenovaný rostlinný tuk, rostlinná vláknina, kaseinát sodný, stabilizátor: sorbitol, hydroxylpropylceluloza, emulgátory: estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, polysorbate 60, sůl, aroma, barvivo: beta karoten, glukózový cukr, voda, koncentrované pyré (jahody, bezinky), aroma, barviva, regulátory kyselosti,  želírující látky, obsah ovocné složky ochucovací pasty odpovídá 70 % ovoce.

 

ikona_žárovka-100

Historie marcipánu je velmi dlouhá a opředená spoustou legend. Marcipán totiž patří mezi nejstarší cukrovinky světa – cukrovinku podobnou marcipánu pojídali již staří Řekové ve 4. stol. př. n. l. První zmínka o marcipánu jako takovém je z roku 700 z Orientu. Odtud se také rozšířil ve 14. století do Evropy. Až do 18 století lidé věřili v jeho léčebné účinky. Snad nejznámějším modelářem marcipánových figurek byl sám Leonardo da Vinci, pro kterého byl marcipán výborně tvárným materiálem pro jeho sochy. Bohužel, byl tento materiál jedlý a velmi chutný, takže veškerá umělcova díla byla snědena.