Pralinka Marcipán
Skořápka z bílé, mléčné nebo hořké čokolády naplněná marcipánem s bílou čokoládou, smetanou a kapkou brandy.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Bílá čokoláda ve spojení se smetanou, marcipánem a brandy v bílé, mléčné, nebo hořké čokoládě.
Dlouhodobě nejoblíbenější pralinka v našich prodejnách. To už samo o sobě vypovídá, jak výjimečná je její chuť.
Hmotnost: 14 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich
Složení:
Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka
Náplň: marcipán,voda, hydrogenovaný rostlinný tuk, rostlinná vláknina, kaseinát sodný, stabilizátor: sorbitol, hydroxylpropylceluloza, emulgátory: estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, polysorbate 60, sůl, aroma, barvivo: beta karoten, Brandy originál, cukr, ztužený rostlinný tuk, sušené mléko odtučněné, sušená syrovátka, kyselina (kyselina citronová), jedná sůl, aroma přírodně identické.
![]() |
Historie marcipánu je velmi dlouhá a opředená spoustou legend. Marcipán totiž patří mezi nejstarší cukrovinky světa – cukrovinku podobnou marcipánu pojídali již staří Řekové ve 4. stol. př. n. l. První zmínka o marcipánu jako takovém je z roku 700 z Orientu. Odtud se také rozšířil ve 14. století do Evropy. Až do 18 století lidé věřili v jeho léčebné účinky. Snad nejznámějším modelářem marcipánových figurek byl sám Leonardo da Vinci, pro kterého byl marcipán výborně tvárným materiálem pro jeho sochy. Bohužel, byl tento materiál jedlý a velmi chutný, takže veškerá umělcova díla byla snědena. |
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |