Pralinka Slaný karamel
Skořápka z hořké čokolády plněná jemně slaným tekutým karamelem.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Originální ručně vyráběná pralinka s lahodnou, jemně slanou karamelovou náplní vyráběná podle tradičních receptur
Hmotnost: 10 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich
Složení:
Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka
Náplň: hořká čokoláda (cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka), Pralin Delicrisp Caramel Fleur de Sel (Bílá čokoláda 28% (suš.mléko plnotučné, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecithin E322, přírodní
vanilkové aroma), jemně křupavý biscuit 21,4% (pšeničná mouka, cukr, dehydrovaný mléčný tuk, suš.mléko odstředěné, mouka z ječného sladu, sůl), rostlinný olej, cukr, suš.syrovátka, mandle, dehydrovaný mléčný tuk, karamel, fleur de sel, emulgátor: sojový lecithin E322, sůl,
aroma.
![]() |
Proč je vlastně slaný karamel jiný než "obyčejný" karamel? Sůl příjemně potlačí sladkou chuť a pak ji zvýrazní. Všude se dočteme, že slaný karamel údajně vznikl v Bretani. Možná proto, že je tam častěji používané máslo slané na rozdíl od másla běžného. Slané máslo je ingrediencí nezbytnou k přípravě těsta na sušenky, které jsou, stejně jako slaný karamel, regionální specialitou.
|
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |