Pralinka Absinth
Krusta z hořké čokolády naplněná marcipánem s kapkou absinthu.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur z hořké čokolády s marcipánem a absithnem.
Hmotnost: 8 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie) a výrobky z nich
Složení:
Základ: cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka
Náplň: marcipán, voda, hydrogenovaný rostlinný tuk, rostlinná vláknina, kaseinát sodný, stabilizátor: sorbitol, hydroxylpropylceluloza, emulgátory: estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, polysorbate 60, sůl, aroma, barvivo: beta karoten, Absinthe 70 %, cukr, ztužený rostlinný tuk, sušené mléko odtučněné, sušená syrovátka, kyselina (kyselina citronová), jedná sůl, aroma přírodně identické.
![]() |
O Absintu slyšel asi každý z nás a všichni také zajisté slyšeli o jeho údajných halucinogenních účincích. Od roku 1915 byl absint právě kvůli nim zakázán téměř v celé Evropě a USA. Absint však tento titul dostal neprávem. A proč jej vlastně dostal? Absint obsahuje thujon, který se podobá THC, ovšem množství, které této látky v absintu je, je naprosto minimální a absint je tak stejně halucinogenní jako každý jiný alkohol - tedy vůbec.
|
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |