Pralinka Advokát
Košík z hořké čokolády plněný vyšlehaným tuhým krémem z bílé čokolády s příchutí vaječného likéru.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur s našlehaným krém s příchutí vaječného likéru v košíčku z hořké čokolády.
Hmotnost: 16 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich
Složení:
Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka
Náplň: cukr, směs ztužených rostlinných tuků a rostlinných olejů, sušená syrovátka, sušené mléko, aromatické látky přírodní a přírodně identické, aromatická látka ethylvanilin, barvivo E 100 a E160c.
![]() |
Vaječný koňak – to je snad pro každého z nás spousta vzpomínek - pamatujete si třeba časy, kdy jste jej potají usrkávali u babičky? My moc dobře a rádi si tyto vzpomínky přivoláváme. Vaječný likér se připravoval v západní Evropě už ve středověku, ve Francii byl nazýván lait de poule (kuřecí mléko). Od 18. století získával velkou oblibu v Severní Americe, kde se do něj přidával bourbon nebo karibský rum, z původního názvu egg’n’grog vnikl zkrácením eggnog.
|
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |