Pralinka Kakaový bob (Extra 70% čokoláda)
Skořápka z hořké 70% čokolády naplněna krémem z kakaových bobů, hořké čokolády a smetany.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur s náplní ze smetany, hořké čokolády a drcených kakaových bobů v hořké čokoládě.
Hmotnost: 12 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich
Složení:
Základ: Cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor sojový lecitin.
Náplň cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, mléčný tuk, emulgátor sójový lecitin, aroma: vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR, voda, hydrogenovaný rostlinný tuk, rostlinná vláknina, mléčný protein, stabilizátory: sorbitol, hydroxypropylcelulóza, emulgátory: estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, sůl, aroma, barvino: beta karoten, drcené kakaové boby
![]() |
Říká se, že kakaové boby jsou pokrmem bohů, tak proč se aspoň na chvilku necítit božsky? Navíc kakaové boby mají povzbuzující antidepresivní účinky, působí jako prevence proti zubnímu kazu a také proti kardiovaskulárním onemocnění. Napomáhají ke snížení krevního tlaku a dokáží snížit i riziko infarktu. Ovšem největší předností je, že prostě chutnají božsky.
|
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |