Lanýž kávový
Váleček z krému z hořké čokolády, smetany a kávy v hořké a mléčné čokoládě, ozdoben praženými burizony.
Kategorie: | Pralinky |
---|
Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur s jemným krémem z hořké čokolády a smetany s kávovou příchutí máčený v hořké a mléčné čokoládě a pražených burizonech s medem.
Obvykle je to tak, že skořápka určuje tvar pralinky. V tomto případě však náplň a šikovnost ruční práce určují tvar. Ručně formovaný váleček z hořké čokolády, smetany a kávy obalený v hořké a mléčné čokoládě ozdoben praženými burizony.
Uvedeme to na pravou míru! Naše lanýže neobsahují tuto vzácnou a drahou houbu. Lanýže jim říkáme, jelikož kus od kusu může mít jiný tvar právě díky ruční práci. Stejně tak, jako je pokaždé jiná stejnojmenná houba.
Hmotnost: 15 g
Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich
Složení:
Základ: : cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka
Náplň: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor lecitin (sojový), vanilkový extrakt, může obsahovat částečky mléka a ořechů voda, hydrogenovaný rostlinný tuk, rostlinná vláknina, mléčný pritein, stabilizátor: sorbitol, hydroxylpropylceluloza (E463), emulgátory: estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, sůl, aroma, barvivo: beta karoten, Směs tuků: Hydrogenované rostlinné oleje, rostlinné oleje, rostlinné tuky, hydrogenované rostlinné tuky, cukry: sacharóza, dextróza, fruktóza, voda, odtučněný mléčný prášek (mléko), emulgátor: mono a di- glyceridy mastných kyselin, sůl (0,1%), aroma, kyselina: kyselina citronová, barvivo: beta karoten, rozpustná pražená káva, pražené burisony, med
![]() |
První čokoládový lanýž vyrobil Louis Dufour v Chambéry ve Francii v roce 1895. Tato čokoládová delikatesa je sice pojmenovaná po pravých lanýžích, protože svým vzhledem tuto drahou a vzácnou houbu připomíná. Ale nenechte se zmást, po houbách rozhodně nechutná. U čokoládových lanýžů je vždy základem krém zvaný ganache, který se dál máčí v čokoládě.
|
![]() |
...a trochu o nás i našich pralinkách Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny. Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval. A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese. |