Neohodnoceno

Lanýž kokos

Kulička z krému z hořké čokolády a smetany v bílé čokoládě a strouhaném kokosu.

Skladem
26 Kč / ks 1 300 Kč / 1 kg
Kategorie: Pralinky

Originální ručně vyráběná pralinka s náplní podle tradičních receptur z jemného krému z hořké čokolády a smetany máčená v bílé čokoládě obalený kokosem. 

Obvykle je to tak, že skořápka určuje tvar pralinky. V tomto případě však náplň a šikovnost ruční práce určují tvar.  Ručně formovaná kulička z hořké čokolády a smetany obalená v bílé čokoládě a strouhaném kokosu.

Uvedeme to na pravou míru! Naše lanýže neobsahují tuto vzácnou a drahou houbu. Lanýže jim říkáme, jelikož kus od kusu může mít jiný tvar právě díky ruční práci. Stejně tak, jako je pokaždé jiná stejnojmenná houba.

 

Hmotnost: 20 g

Alergeny: sojové boby (sója) a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie) a výrobky z nich

Složení:

Základ: cukr, kakaové máslo, polotučné mléko sušené (jen bílá a mléčná), kakaová hmota, emulgátor sojový lecitin, aroma přírodní vanilka, kokos

Náplň: kakao, cukr, kakaové máslo, emulgátor lecitin (sojový), přírodní aroma vanilka, může obsahovat částečky mléka a ořechů, voda, hydrogenovaný rostlinný tuk, rostlinná vláknina, kaseinát sodný, stabilizátor: sorbitol, hydroxylpropylceluloza, emulgátory: estery monoglyceridů s kyselinou mono a diacetyl vinnou, polysorbate 60, sůl, aroma, barvivo: beta karoten, Směs tuků: Hydrogenované rostlinné oleje, rostlinné oleje, rostlinné tuky, hydrogenované rostlinné tuky, cukry: sacharóza, dextróza, fruktóza, voda, odtučněný mléčný prášek (mléko), emulgátor: mono a di- glyceridy mastných kyselin, sůl (0,1%), aroma, kyselina: kyselina citronová, barvivo: beta karoten.

 

ikona_žárovka-100

První čokoládový lanýž vyrobil Louis Dufour v Chambéry ve Francii v roce 1895. Tato čokoládová delikatesa je sice pojmenovaná po pravých lanýžích, protože svým vzhledem tuto drahou a vzácnou houbu připomíná. Ale nenechte se zmást, po houbách rozhodně nechutná. U čokoládových lanýžů je vždy základem krém zvaný ganache, který se dál máčí v čokoládě. 

 

kakaový bob_ikona

...a trochu o nás i našich pralinkách

Poprvé jsme nahlédly pod pokličku výroby čokolády v roce 1990. Onemocněly jsme čokoládou a touhou mít ji na blízku každý den. Naše výroba šla již od začátku cestou typickou pro Belgii a Holandsko, a proto naprosto základní surovinou pro všechny naše pralinky a čokoládové výrobky je kakao pražené v nejstarší belgické pražírně. I když pražírna je až polovina cesty kakaa. Všechno to začíná již na plantážích. A právě u západoafrických pěstitelů začíná příběh každé naší pralinky. Pěstitelské řemeslo farmářů z Pobřeží slonoviny a Ghany je jádrem unikátní chuti bobů a pak i samotné čokolády. Naše čokolády i náplně do pralinek vznikají na základě starých belgických a francouzský receptur, jejichž základem je právě kvalita každé použité suroviny.

Každá naše pralinka je naprosto jedinečná. Je jedinečná s prostého důvodu - všechny naše pralinky i figurky se vyrábí ručně, a každý detail je odrazem toho, kdo pralinku míchal a maloval.

A tahle „světová“ cesta nám přijde na čokoládě nádherná a fascinující - kakaový bob vypěstovaný v Africe, zpracovaný v Belgii cestuje až do valašských Vizovic, aby z něj na základě francouzských a belgických receptur vznikla lahodná pralinka. V podstatě celý svět se spojí proto, abych si mohli pochutnat na této sladké delikatese.

 

originální receptury-01pravá čokoláda-01ruční výroba-01

Zpět do obchodu